Gehandicaptenparkeerkaart

Direct regelen

Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op gereserveerde parkeerplaatsen, aangeduid met een rolstoelsymbool, in Nederland en de meeste Europese landen. U moet zich wel houden aan de lokale parkeerregels.

Een gehandicaptenparkeerkaart is persoonsgebonden.

Voor wie bestemd

Heeft u een langdurige (meer dan een half jaar) lichamelijke beperking waardoor u met de gebruikelijke hulpmiddelen niet meer dan honderd meter kunt overbruggen? Of bent u voor vervoer van deur tot deur continu afhankelijk van de hulp van de bestuurder? Dan kunt u in beide gevallen in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen sturen wij deze door naar een onafhankelijke keuringsinstantie. Zij zullen uw lichamelijke beperking onderzoeken en bepalen of u wel of niet in aanmerking komt voor een gehandicaptenparkeerkaart.

Een persoon die (aantoonbaar) permanent rolstoel gebonden is komt zonder geneeskundig onderzoek in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan een gehandicaptenparkeerkaart.

Soorten parkeerkaarten

Er zijn verschillende soorten parkeerkaarten:

  • Bestuurderskaart, als u zelf een auto bestuurt
  • Passagierskaart, als u reist als bijrijder en voor vervoer van deur tot deur continu afhankelijk bent van de hulp van een bestuurder
  • Een combinatie van een passagiers- en bestuurderskaart
  • Een instellingskaart, bedoeld voor bijvoorbeeld een verpleeghuis

Aanvragen

Klik bovenaan de pagina op "Direct regelen" en log in met uw DigiD om de aanvraag online te regelen. Ook kunt u contact opnemen met team ruimte via 0485-460300 of via info@gemeente-mill.nl.

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met een beslissing van de gemeente? Dan kunt u hier bezwaar tegen maken. Dit kan ook als u vindt dat u te lang op een beslissing heeft moeten wachten. Meer informatie hierover vindt u onder bezwaar maken tegen een beslissing van de gemeente.