Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage

Publicatiedatum: Vrijdag 19 april 2019

Vertel vmbo-leerlingen over uw beroep!

Nog een maand tot de allereerste editie van het beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage op 16 mei 2019 in het Inspyrium in Cuijk. Op dit beroepenfeest vinden ontmoetingen plaats tussen zo’n 900 vmbo-leerlingen en 250 beroepsbeoefenaren die hen gaan vertellen over hoe een werkdag eruitziet. Het doel is om leerlingen een goed beeld te geven van het beroep in de praktijk.

Beeldvorming

Veel mensen weten nog hoe moeilijk het was om een beroep te kiezen op jonge leeftijd en vinden de negatieve beeldvorming over het vmbo (en dus ook de leerlingen) onterecht. Het merendeel van de vmbo-leerlingen heeft zin in de toekomst en droomt over wat hij of zij ooit zal worden

Betere keuze

Het doel van het beroepenfeest is om leerlingen een goed beeld te geven van wat het vak inhoudt in de praktijk. Hiermee worden de jongeren geholpen door de professionals om betere keuzes te maken voor opleiding en beroep. Als het klikt tussen de leerling en de enthousiaste mensen uit het werkveld, worden visitekaartjes uitgewisseld en afspraken gemaakt voor een werkbezoek op de Doe Dag op 6 juni 2019. On Stage wil het negatieve imago van het vmbo omkeren, want de vmbo-leerlingen van vandaag, zijn de vakmensen van de toekomst.

Oproep aan beroepsbeoefenaars

Het organiserend On Stage Team zoekt nog meer beroepsbeoefenaren zoals kappers, veehouders, artsen en architecten en roepen ook de ouders van vmbo-leerlingen op om zelf mee te doen als beroepsbeoefenaar. Voor de duidelijkheid: deze groep jongeren zoekt nog geen baan, maar wil graag meer weten over over uw vak. Heeft u een mooi beroep? Meld u dan aan op www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl. Want wie kan nu beter de volgende generatie vakmensen vertellen over hun beroep dan uzelf?

Huidige deelnemers

Veel grote en kleine ondernemingen doen al mee met Land van Cuijk Maasduinen On Stage. Op www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl staat iedereen vermeld. De Vrienden van On Stage - deelnemers die een eenmalige donatie hebben gedaan - hebben hier als dank een speciale vermelding gekregen.