Dylan vond een vaste baan door het Focusproject Jongeren

Publicatiedatum: Maandag 25 maart 2019

De gemeenten Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert zijn vanaf 2017 bezig met het Focusproject Jongeren. Er is extra geld vrij gemaakt om kwetsbare jongeren die moeite hebben om aan het werk te komen of te blijven, extra begeleiding te bieden. De kracht van het project zit hem in de intensieve samenwerking die actief wordt aangegaan met scholen, werkgevers en zorgorganisaties rondom de jongere. Mede daardoor is het project tot nu toe succesvol.

Een mooi voorbeeld hiervan is Dylan uit Cuijk, die onlangs, na twee tijdelijke dienstverbanden, een contract voor onbepaalde tijd in de wacht heeft gesleept bij MSD Animal Health in Boxmeer.

praktijkonderwijs

Dylan heeft praktijkonderwijs doorlopen bij het PRO college in Boxmeer. Praktijkonderwijs is een vorm van voortgezet onderwijs, ingericht voor leerlingen die sterk zijn in praktische vakken. Dylan is door zijn stagedocent van school begeleid naar een betaalde baan bij een ander bedrijf in de logistiek, maar kon hier helaas niet blijven. Vervolgens heeft zijn stagedocent er opnieuw voor kunnen zorgen dat Dylan niet thuis op de bank terecht kwam. Er werd een betaalde baan in de logistiek gevonden bij MSD Animal Health in Boxmeer.

Extra hulp

Omdat er werd ingeschat dat Dylan wel wat extra hulp kon gebruiken bij het inwerken en vooral de vele digitale trainingen die hij moest doorlopen om überhaupt bij MSD Animal Health te kunnen blijven, heeft de gemeente vanaf dag één een jobcoach vanuit Jobstap ingezet om alles in goede banen te leiden. Het bedrijf mag daarnaast gebruik maken van een aantal financiële regelingen die landelijk door gemeentes mogen worden ingezet om werkgevers tegemoet te komen om kwetsbare jongeren perspectief te bieden op de arbeidsmarkt.

Succes

De grootste bijdrage aan het succesverhaal van Dylan is de goede en prettige samenwerking met alle partijen, waarbij een speciaal woord van waardering zeker uit gaat naar de directe collega’s van Dylan op de afdeling waar hij werkt. Maar vooral de inzet van Dylan heeft er natuurlijk voor gezorgd dat hij nu een vaste aanstelling op zak heeft. Dylan is ontzettend blij met deze kans. “Ik zou echt niet meer weg willen bij MSD”, aldus Dylan. Ook zijn ouders zijn erg blij met hoe het gegaan is. Zijn moeder heeft altijd het vertrouwen gehad dat het wel goed zou komen met Dylan. “Ook als je niet goed kunt leren, kun je even goed prima je eigen boterham verdienen”, aldus moeder.

Meer weten

Wilt u meer informatie over het Focusproject, neem dan contact op met Marieta Jansen, re-integratieconsulent voor jongeren, voor de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert via marieta.jansen@cgm.nl.