Plaatsing bladmanden

Publicatiedatum: Donderdag 7 november 2019

Het is herfst dus vallen de bladeren weer van de bomen. Dat kan overlast veroorzaken, bijvoorbeeld bij nat weer kunnen gladde trottoirs ontstaan.

Om overlast te voorkomen, ruimen wij het afgevallen blad zo snel mogelijk op. U kunt daarbij helpen. Afhankelijk van het tijdstip van de vallende bladeren plaatst het Team Wijkbeheer bladmanden. Deze manden zijn bedoeld voor het blad dat van gemeentebomen afkomt. Het is dus niet de bedoeling om tuinafval of ander afval in de bladmanden te deponeren. Bij misbruik van de bladmand wordt deze weggehaald.

Het Team Wijkbeheer zal de bladmanden regelmatig legen. Mocht het toch gebeuren dat de bladmand niet (tijdig) wordt leeggemaakt, dan kunt u dit melden via het meldingssysteem Fixi. Eind december, als al het blad van de bomen is gevallen, worden de bladmanden weer weggehaald.

Bladmanden worden jaarlijks op een vaste locatie geplaatst. Verzoeken tot verplaatsing kunnen via het meldingssysteem Fixi worden gedaan. Naar aanleiding van dit verzoek wordt bekeken of de bladmand volgend jaar op een andere locatie komt te staan.

In het buitengebied worden geen bladmanden geplaatst. Daar zijn genoeg andere manieren om van het overtollige blad af te komen.