Nieuws

Subsidieregeling sanering varkenshouderijen

Publicatiedatum: Maandag 13 mei 2019

In het regeerakkoord zijn maatregelen aangekondigd om gezondheids- en leefomgevingsrisico’s in gebieden met een hoge veedichtheid te verminderen. Dit wordt vormgegeven via twee sporen, het saneringsspoor, waarbij op korte termijn geuroverlast door varkenshouderijen in veedichte gebieden wordt verminderd. En het verduurzamingsspoor, waarbij op middellange en lange termijn in bestaande en nieuwe stal- en houderijsystemen brongerichte emissiereducerende maatregelen worden ontwikkeld.

Lees verder

Verkiezing Europees Parlement donderdag 23 mei 2019, Hoe en waar kan ik stemmen?

Publicatiedatum: Vrijdag 10 mei 2019

Donderdag 23 mei 2019 worden de verkiezingen gehouden voor de leden van het Europees Parlement. Lees hier hoe en waar u kunt stemmen.

Lees verder

Brand Sint Hubert

Publicatiedatum: Dinsdag 7 mei 2019

Vanmiddag heeft een grote brand gewoed bij een pand in Sint Hubert. Inmiddels is deze brand onder controle en is het sein ‘brand meester’ gegeven.

Lees verder

Campagne om dumpen van asbest te stoppen

Publicatiedatum: Donderdag 2 mei 2019

Asbest hoort in de milieustraat, niet in de Brabantse natuur. Met deze boodschap is de provincie een campagne gestart om het dumpen van asbest te stoppen. Niet alleen omdat het de natuur ontsiert, maar ook omdat het gevaarlijk kan zijn en het heel duur is om de asbestdumpingen op te ruimen.

Lees verder

Collegecolumn wethouder Jos van den Boogaart

Publicatiedatum: Dinsdag 30 april 2019

Wekelijks terugkerend column van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Koninklijke Onderscheiding voor de heer L.G.M. (Ed) Derks

Publicatiedatum: Vrijdag 26 april 2019

Op vrijdag 26 april 2019 om 10.30 uur heeft burgemeester Antoine Walraven in de Jachthoorn (Sint Hubert) een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Lambertus Gerardus Maria (roepnaam Ed) Derks uit Sint Hubert.

Lees verder

Help het lokale goede doel

Publicatiedatum: Vrijdag 26 april 2019

Verzin een inzamelactie voor elektrische apparaten en lampen en lever ze in op de milieustraat. De 25 leukste, opvallendste of creatiefste inzendingen worden door Wecycle beloond met een sponsorcheque van €1.000,- voor een lokaal goed doel.

Lees verder

Collegecolumn wethouder Erik van Daal

Publicatiedatum: Dinsdag 23 april 2019

Wekelijks terugkerend column van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage

Publicatiedatum: Vrijdag 19 april 2019

Nog een maand tot de allereerste editie van het beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage op 16 mei 2019 in het Inspyrium in Cuijk.

Lees verder

Met subsidie uw regenpijp afkoppelen (infiltratiebuis)

Publicatiedatum: Donderdag 18 april 2019

De lente is begonnen en veel mensen gaan weer in de tuin aan het werk. De komende weken lichten wij daarom, ter inspiratie, afkoppelmogelijkheden uit waar u mee aan de slag zou kunnen. Deze week: de infiltratiebuis.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Mill en Sint Hubert in een XML-overzicht.