Nieuws

Zonnige dag voor eerste aanvrager duurzaamheidslening

Publicatiedatum: Maandag 1 juli 2019

De zon scheen volop op maandag 24 juni 2019 en daar profiteerde ook de allereerste aanvrager van de duurzaamheidslening in de gemeente Mill en Sint Hubert Edd Verheijen van. Met zestien zonnepanelen op zijn dak, muurisolatie, en raam- en vloerisolatie op de planning is Verheijen goed op weg om zijn woning energieneutraal te maken en kosten te besparen. Reden voor wethouder Jos van den Boogaart om een bezoek te brengen aan de woning aan de Melkweg om Verheijen te feliciteren met een bijzondere ZONNEbloem.

Lees verder

Voorkomen is beter dan recyclen

Publicatiedatum: Maandag 1 juli 2019

Minder afval produceren is nog beter dan afval recyclen of hergebruiken. Beter voor het milieu en beter voor je portemonnee. We weten het allemaal, maar hoe doe je dat?

Lees verder

Respijtzorg: noodzakelijk voor alle mantelzorgers

Publicatiedatum: Maandag 1 juli 2019

Centrum Mantelzorg Land van Cuijk adviseert goede zelfzorg. De zomer staat weer voor de deur! De vakantieplannen vliegen ons om de oren. Maar vakantie is niet altijd vanzelfsprekend. Mantelzorgers zijn vaak gebonden aan huis en aan hun dagelijkse zorgtaak. Toch is het ook voor mantelzorgers mogelijk om (kort) weg te gaan. Hoe? Door vervangende mantelzorg te regelen, ook wel respijtzorg genoemd.

Lees verder

Inspraak vrachtwagenheffing

Publicatiedatum: Maandag 1 juli 2019

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt, in navolging van onze buurlanden, een wetsvoorstel voor vrachtwagenheffing voor. Binnenlandse en buitenlandse houders van vrachtwagens betalen per kilometer, op autosnelwegen en een aantal andere wegen. De hoogte wordt bepaald door milieueigenschappen en gewichtsklasse van de vrachtwagen. De netto-inkomsten worden gebruikt voor belastingverlaging en innovatie en verduurzaming van de sector

Lees verder

Geen spoedaanvragen mogelijk op 23 en 24 juli - geen reisdocumenten ophalen op 24 juli 2019

Publicatiedatum: Woensdag 26 juni 2019

Wegens onderhoud aan het systeem kunnen er op dinsdag 23 en woensdag 24 juli 2019 geen spoedaanvragen voor reisdocumenten worden gedaan. Op woensdag 24 juli 2019 is het niet mogelijk om uw reisdocument op te halen.

Lees verder

Collegecolumn wethouder Erik van Daal

Publicatiedatum: Dinsdag 25 juni 2019

Wekelijks terugkerend column van burgemeester en wethouders. Deze week wethouder Erik van Daal.

Lees verder

Goei Leven Beleven Weekend 28, 29 en 30 juni 2019

Publicatiedatum: Vrijdag 21 juni 2019

Het laatste weekend voor de zomervakantie vieren we "Een Goei Leven in het Land van Cuijk" tijdens een uniek driedaags evenement op bijzondere locaties.

Lees verder

Boerenbeleving op Lamperse Hei

Publicatiedatum: Vrijdag 21 juni 2019

Wie kan er beter vertellen over het boerenleven dan de boer zelf? Zaterdag 29 juni 2019 kunnen bezoekers het boerenleven ervaren bij Boertel de Lamperse Hei.

Lees verder

Maak het inbrekers niet te makkelijk

Publicatiedatum: Vrijdag 21 juni 2019

De zomerperiode is een tijd waarin veel mensen op vakantie gaan of een dagje weg. Het is ook een periode waarin veel inbrekers toeslaan.

Lees verder

Glas, textiel en luiers in de container: bedankt!

Publicatiedatum: Vrijdag 21 juni 2019

De meeste inwoners n het Land van Cuijk en Boekel stoppen hun glas, textiel en luiers in de betreffende container. Deze containers worden regelmatig geleegd.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Mill en Sint Hubert in een XML-overzicht.